27 Aralık 2012 Perşembe

KEFIRLI-KEPEKLI POGAÇA


 KEFIRLI-KEPEKLI POGAÇA


Hem pratik hemde yumusacık bir aksam üstü pogaçası yaptım sizlere buyrun beraber yiyelim.:)
Mayalı bu pogaçayı bu sefer kepek ve kefir ilave ederek hafif ve yemesi hos yeni bir tarif elde ettim. Üstelik hazmı çok kolay çünkü içerisine kepek ilave ettim, Kefir zaten mucizevi bir besin oldugundan onu uzun uzun anlatmaya gerek duymuyorum. Ama bilmeyenler için kefiri mutlaka arastırmalarını tevsiye ederim. Neyse uzun lafın kısası pogaçam nefis deneyin görün diyorum. AFIYET SEKER OLSUN



POGAÇA MALZEMELERI: 3 su bardagı un
                         1 su bardagı kepek
                         1 yumurta (sarısı üzerine)
                         yarım su bardagı kefir
                         1 su bardagından 2 parmak az sıvıyag
                         1 su bardagı süt
                         1,5 çay kasıgı tuz
                         2 tatlı kasıgı seker
                         1 paket ınstant maya
                         peynir-maydanoz

POGAÇA YAPIMI: Karıstırma kabımıza unu alıyoruz içerisine instant maya, tuz ve sekeri ilave edip elimizle karıstırıyoruz. Ortasını açarak havuzun içerisine kefir, sıvıyag, yumurta akı ve ılık sütü ilave ederek hamurumuzu homojen olana kadar yoguruyoruz. Yumusak bir hamur elde ediyoruz ki mayamızın kabarmaya yeri olsun. ( Eger elinizde kepekli ununuz var ise o zaman kepek ilave etmenize gerek yok sadece un miktarını 4 su bardagına çıkarmanız yeterli olacaktır ayrıca markalara göre unların kalitesi degistiginden önce 2 bardak un koymanızı tavsiye ederim. Hamurumuz cıvık olursa un ilave etmek kolay olacaktır eger hamurunuz sert oldu ise biraz daha süt ilave ederek onu yumusatabilirsiniz.) Hazırlanan hamurumuzun üzerini streç folyo ile kapatarak 30-35 dakika sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.Bu arada iç malzemelerimizi hazırlıyoruz. Ben peynirli-maydonozlu yaptım siz istediginiz malzemeyi koyabilirsiniz. Mayalanan hamurumuzdan parçalar alarak avuç iç büyüklügünde açıp içerisine harcımızı koyarak kapatıyoruz. Fırınımızı 180 dereceye getiriyoruz. 10-15 dakikada tepsimizde mayalanan pogaçaların üzerine yumurta sarısı sürerek sıcak fırınımıza atıyoruz. Üzeri kızarıncaya kadar pisiriyoruz. AFIYET OLSUN

1 yorum:

  1. BİRTANEM BUNU MUTLAKA DENİYECEM ELLERİNE SAĞLIK SÜPER GÖZÜKÜYOLAR EMİNİM TADIDA ÖYLEDİR:)SEVGİYLE KAL

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...