22 Aralık 2012 Cumartesi

MANDALİNA VE ÇIKOLATALI CUPCAKE



MANDALINA VE ÇIKOLATALI CUPCAKE


Iste buna bayılacaksınız hem kolay hem çok leziz bir cupcake, üstelik misafirlerinizi görüntüsü ile sasırtacak. Üzerindeki mandalina dilimlerini çikolataya batırdım böylelikle küçük tartölet havası verdim ama altındaki kremsanti ise ona pasta lezetti getirdi. Begenmeniz ümidiyle hemen tarife geçiyorum.


CUPCAKE MALZEMELERI: 2 Yumurta (oda ısısında)
                          1 çay bardagı tozseker
                          1 çay bardagı mandalina suyu (taze sıkılmıs)
                          yarım çay bardagından biraz fazla sıvıyag
                          3 çay bardagı un
                          1 kabartmatozu
                          2 tatlı kasıgı kakao
                          1 paket bitter çikolata
ÜZERI IÇIN:
                          1 paket kremsanti
                          1 Su bardagı süt
                          3 mandalina
                          bitter çikolata


CUPCAKE YAPILISI: Yumurta ve sekeri iyice çırpıyoruz. Sırasıyla tüm sıvıları döküp daha önce eledigimiz tüm kuru malzemeleri azar azar yedirerek çırpmaya devam ediyoruz. (kakaoyu mutlaka elekten geçirmek gerekir aksi takdirde pütürlerini uzun süre çırpmak gerekir). Son olarak benmari usulü erittigimiz bitter çikolatamızıda harca ilave ettikten sonra minik cupcake kagıtlarına harcımızı esit sekilde dagıtıyoruz. Eger vaktiniz yok ise büyük cupcake kagıtlarıda kullanabilirsiniz zira küçükleri fena halde zamanınızı alıyor ama bunun yanısırada minikleri daha sevimli gözüküyor. Neyse karar sizin canınız nasıl isterse öyle yapın sonuç degismeyecek. Önceden ısıttıgımız 170 derece fırında 15 dakika pisiriyorz. Bu arada 1 bardak soguk süt ile kremsantimizi hazırlıyoruz ve krema sıkma torbasına istediginiz herhangi bir uç seçerek tamamen sogumus olan cupcakelerimizin üzerine dıs kenardan baslayarak ortaya dogru sıkmaya baslıyoruz.( cupcake sıcak olursa üzerine sıktıgınız kremsanti erimeye baslayacaktır ve görüntüsü istedigimiz gibi olmayacaktır) Son olarak kabuklarını ayıklayıp dilimler üzerinde bulunan beyazlıklarınıda aldıgımız mandalinaları yine benmari usulü erittigimiz bitter çikolataya bir ucu olmak üzere daldırıp fazlalıklarını aldıktan sonra cupcakelerimizin üzerine yerlestiriyoruz. AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...