16 Aralık 2012 Pazar
VISNELI ETLI YAPRAK SARMA
VISNELI ETLI YAPRAK SARMA
Hangi yöreye ait oldugunu bilmesemde Tugrul Savkay'ın yörelerden toparladıgı bir tarifi bugün sizlerle paylasmak istedim. Ben geçen hafta misafirlerim geldiginde yaptım hem onlar hemde ben çok begendik, zaten eksiyi ve acıyı birarada çok severim. Umarım denemeye deger bulup sizlerde dener ve fikirlerinizi benimle paylasırsınız. Iste buyrun size visneli etli yaprak sarması tarifim.
VISNELI ETLI YAPRAK SARMA: 300gr yarım yaglı dana kıyma
250gr asma yapragı
1 çay bardagı pirinç
1 büyük sogan
yeterince tuz, karabiber, pulbiber, nane
1 yemek kasıgı domates salçası
1 tatlı kasıgı biber salçası
1 kase dondurulmus visne
sıvıyag
YAPILISI: Soganı rendeleyip suyunu sıkıyoruz içerisine kıymamızı ve visne hariç diger tüm malzemeleri ilave edip iyice yoguruyoruz. Daha önceden tek tek yıkayıp ve bir kezde sıcak suda beklettigimiz asma yapraklarına iç harcımızı koyarak sarıyoruz. Tenceremizin içerisine biraz sıvıyag ekleyerek varsa ev yapımı domates püresi yoksa yarım yemek kasıgı salça ekleyerek biraz kavuruyoruz. Sarmalarımızı sırayla tencereye dizip üzerine 1 kase visneyi döküyoruz. Sarmaların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip orta ateste pisiriyoruz. AFIYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder