6 Aralık 2012 Perşembe

NAR EKSISI



Nar'ın bu kadar çok oldugu su günlerde nar eksisi yapmadan olmaz diye düsündüm ve sizlere ev yapımı nar eksimi sunuyorum. Marketlerde hem çok pahalı hemde dikkat edin satılan nar eksileri gerçek bilgidimiz nar eksisi degil. Zaten üzerilerinde NAR EKSILI SOS yazar bu da içinde nar eksisi var ama saf degil demek. Tadıda hiç güzel degil bence salataya dökünce böyle sekerli bir tadı var sanki salataya seker serpmissiniz gibi. Yapımı biraz vakit alan ama sonuçta elde edeceginiz tat mükemmel, öyleyse herzaman oldugu gibi emek olmadan yemek olmaz diyorum ve biraz zahmetlide olsa nar eksimizi kendimiz yapalım diyorum :))



NAR EKSISI YAPIMI: Dikkat ettiyseniz malzeme listesi vermiyorum çünkü sadece NAR ana malzememiz. 5-6 kilo nardan elde edeceginiz nar eksisi hayal edeceginiz kadar çok olmamakla birlikte zaten salatanıza koyacagınız miktar en fazla 1 tatlı kasıgı oldugunu düsünürseniz epey bir zaman size yetecektir. Burada ki püf nokta su narları tanelerinden ayırın veya sıkın ama katı meyve sıkacagında kabukları ile birlikte SIKMAYIN. Kabukları ile birlirkte sıkarsanız nar eksinizin tadını bozacaktır ve kabukların ger tadını verecektir. Yani narenciye sıkacagınız yoksa ve katı meyve pressiniz varsa üsenmeyin tanelerinden ayırın ve öylece sıkın. Nar suyunuz hazır ise kaynatacagınız tencerenin içerisine bir süzgeç koyun içerisine temiz bir tülbent yerlestirerek sıktıgınız nar suyunu tülbentten geçirin. Üzerinde biriken köpük var ise onları bir tahta kasık yardımıyla alın. Tencereyi ocaga alın ve orta dereceli ateste kaynatın, biriken köpükleri yine tahta kasık yardımıyla temmizleyin. Nar suyunuzu ara ara karıstırarak takibi elden bırakmayın. Koyulasmaya baslayınca (yaklasık 1-1,5 saat sürecektir biraz sabır isteyen bir süreç) tencerenin altını kapatın ve sogumaya bırakın. AFIYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...