9 Aralık 2012 Pazar

ZENCEFILLI YILBASI KURABIYESI



Zencefil ile ilk tanısmam bu kurabiye sayesinde oldu diyebilirim, simdilerde ise hiç vazgeçemedigim bir baharat haline geldi. Tüm yemeklerime bir tutamda olsa illaki koydugum veya bogazım agrıdıgında ilk basvurdugum seydir zencefil. Uzun lafın kısası yaparkende çok eglendik kızımla yerkende üstelik uzun süre saklayabileceginiz nefis bu kurabiyeleri hadi sizde deneyin.





ZENCEFILLI YILBASI KURABIYESI MAZEMESI: 125gr yumusak margarin veya tereyagı
                                               1 yumurta
                                               1 su bardagı tozseker
                                               4 yemek kasıgı pekmez
                                               1 çay kasıgı karbonat
                                               1 tatlı kasıgı limonsuyu
                                               1 çay kasıgı toz zencefil
                                               1 tatlı kasıgı tarçın
                                               yeterince un


ZENCEFILLI YILBASI KURABIYESI YAPIMI: Margarin ve toz sekeri krema olana kadar karıstırıyoruz. Sırasıyla yumurta-pekmez-zencefil-tarçın ve üzerine limonsuyu sıktıgımız karbonatı ekliyoruz. Hepsini güzelce karıstırıyoruz ve son olarak un ekleyip yumusak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yumusak tutmamın sebebi hamuru un ile açtıkça sonlara dogru sertlesdiginden açılması zor hale gelmesin diye. Hamurumuzu yarıya bölüp unlanmıs tezgahta yarım parmak kalınlıgında açıyor ve degisik kalıplar ile kesiyoruz ve artan hamuru kalan hamura ekleyip aynı islemi hamurumuz bitene kadar uyguluyoruz. 170 derece önceden ısıtılmıs fırında 15-20 dakika pisiriyoruz. AFIYET OLSUN

                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...