30 Kasım 2012 Cuma

YULAFLI ÇITIR KURABIYE




YULAFLI ÇITIR KURABIYE MALZEMESI: 250gr. yumusak margarin veya tereyagı
                                         Yarım su bardagı toz seker
                                         2 adet yumurta sarısı
                                         1 adet yumurta akı
                                         1 adet limon kabugu rendesi
                                         2 su bardagı yulaf ezmesi
                                         1 pk. kabartmatozu
                                         yeterince un
                                         1 su bardagı file badem

                              YAPILISI:  Margarin veya tereyagına sekeri iyice yediriyoruz ardından yumurta sarılarını ekleyip iyice yoguruyoruz. Sırasıyla limon kabugu, yulaf ezmesi, kabartmatozu ve un ekleyerek fazla sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru ikiye bölüp merdane ile açıyoruz. Yarım parmak kalınlıgındaki hamurdan ister çay bardagı istersenizde benim gibi bar seklinde parçalar elde ederek fırın tepsisine diziyoruz. Kalan 2nci hamuruda aynı sekilde açıp tepsiye yerlestiriyoruz. Yumurta akını çırpıp kurabiyelerin üzerine sürüyoruz ve ardından file badem ile süslüyoruz. 170 derece önceden isitilmis fırında üzerileri kızarana kadar pisiriyoruz. Soguduktan sonra onları saklama kapında uzun süre saklayabilisiniz. Hatta misafiriniz gelecekse 2 gün önce bile hazırlayabileceginiz çok kolay ve dayanıklı bir tarif ve arzuya göre hamuruna yabanmersini veya kürü üzüm (üzümü daha önce 10 dakika kadar suda bekletip yumusamalarını saglayın) ilave edip degisik bir lezzet yaratabilirsiniz. AFIYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...