20 Mayıs 2014 Salı

KARADUT SOSLU SÜTLÜ TATLI





Dutlar olduuuuu :-) Haydi sifa deposu dutlardan ne yapmalı dedim aklıma yaz icin ideal bir tatlı geldi hem hafif hem lezzetli eh daha ne olsunbuyrun tarifi.

 


KARADUT SOSLU SÜTLÜ TATLI IÇIN MALZEME:


                                                    1 kg süt
                                                    3 türk kahvesi fincanı un
                                                    2 türk kahvesi fincanı şeker
                                                    100 gr tereyağı
                                                    1 paket vanilin

                                                    500 gr karadut
                                                        8 tatlı kaşığı şeker
                                                        1 tatlı kaşığı nişasta

                                                 



KARADUT SOSLU SÜTLÜ TATLI YAPIMI: Tereyağını tencerede eritin ve unu ilave ederek biraz un kokusu çıkana kadar kavurun. Şekeri ilave ederek bir iki tur daha çevirerek kavurun ve sütü ekleyin. Süt kaynayana kadar surekli karıştırarak tencerenin dibinin tutmasını engelleyin, vanilini ilave ederek el blenderi ile muhallebiyi karıştırıp topaklanma varsa engelleyin. Kaynayıp göz göz olmaya başlayınca ocaktan alın ve ister kare borcama veya kaselere eşit miktarda paylaştırin. (Eğer borcama koyacaksanız borcamı önceden su ile islatın ki yapışmasın) Karadutları ve şekeri teflon bir sos tenceresine alarak dutlar pisinceye kadar  kaynatin ve son olarak 1 tatlı kaşığı nisastayi 1 yemek kaşığı soğuk suda eriterek kaynayan dutlara ilave ederek biraz daha pişirin. Pisen dut sosunu çatal veya
eziciyle iyice ezin ve sütlü tatlinin üzerine dökün. Buzdolabinda 1-2 saat bekletip soğuk servis edin üzerini arzuya göre taze nane yaprakları, frambuaz ve dondurulmus karadut ile susleyip servis edin. AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...