13 Mayıs 2014 Salı

ÇİKOLATALI BİSKÜVİ


ÇİKOLATALI BİSKÜVİ

İstediğiniz kalıp şekilleriyle hazırlayabileceğiniz yapımı kolay bir bisküvi tarifi ile başlıyorum bugün çünkü bugün birden fazla tarif yayınlamayı düşünüyorum çünkü uzun zamandır bilgisayarın başına geçipte yazı yazamadım yoğunluğum sebebiyle öyleyese hadi lafı uzatmayayımda başlayayım bari :))



BİSKÜVİ MALZEMELERİ İÇİN: 250 gr. tereyağı (oda ısısında ve küpler halinde kesilmiş)
                                                           1 adet yumurta
                                                           1 adet vanilin
                                                        55 gr. nişasta ( yaklaşık 1 çay bardağı)
                                                       125 gr. pudra şekeri  
                                                       alabildiği kadar un (hamur yumuşak bir hamur olacak)

                               ÜZERİ İÇİN : 80 gr bitter çikolata (l paket)
                                                       1 çay bardağı hindistan cevizi
                                                       1 çay bardağı dövülmüş fındık
                                                       1 çay bardağı pasta süsü



Tereyağı ve pudra şekerini iyice birbirine yedirene kadar yoğuruyoruz. Yumurta, vanilin, nişasta ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra iki eşit parçaya bölerek ilk parçayı merdane yardımıyla açmaya başlıyoruz (kolaylık olsun diye ve yapışmasın istiyorsanız yağlı kağıt üzerinde açabilirsiniz) açılan hamur yaklaşık 1 parmak kalınlığına gelince değişik şekillerdeki kalıplar ile veya benim gibi tek çeşit kalıp ile bisküvilerimizi kesmeye başlıyoruz ve tüm hamururumuz bitene kadar aynı işlemi yapmaya devam ediyoruz. Tepsiye dizdiğimiz bisküvilerimizi 170 derece önceden ısıtılmış fırınımıza yerleştirip üzerileri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişen bisküvilerimizi soğumak üzere kenara alıyoruz ve bitter çikolatamızı benmari usulu (yani küçük bir tabağı altında su kaynayan bir tencere veya çaydanlığın üzerine koyarak çikolatanın erimesini sağlıyoruz)  eritiyoruz. İster silikon fırça yardımı isterseniz bisküvileri  çikolataya batırıp ve daha sonra sırasıyla hindistan cevizi, dövülmüş fındık ve pasta süsüne batırıp kenara çikolatalar donana kadar bekletiyoruz ve daha sonra servis tabağına alıyoruz. AFİYET OLSUN

                            

                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...