13 Mayıs 2014 Salı

KANDİL SİMİDİ




Geçtiğimiz kandil yaptım ama yayınlamakta geç kaldığım için umarım önümüzdeki kandil için yapıp denersiniz. Kıyır kıyır ağızda dağılan harika bir kandil simidi oldu bol çörekotu ve bol susam ile hazırladım umarım denemeye değer bulursunuz hadi kolay gele.




KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ: 250 gr margarin (oda ısısında)
                                                                  1 çay bardağı sıvıyağ
                                                                  1 çorba kaşığı sirke
                                                                  2 çorba kasığı şeker
                                                                  1 çorba kaşığı mahlep yoksa 1 çay bardağı çörekotu
                                                                  1 paket kabartmatozu
                                                                  1 adet yumurta (sarısı içine akı üzerine gelecek)
                                                                  alabildiği kadar un (yumuşak bir hamur olacak)

                                     ÜZERİ İÇİN: 1 paket çörekotu
                                                            1 paket susam


Tüm malzemeleri yoğurma kabına alarak unu ilave etmeden önce iyice bir karıştırın. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin ve  arada bir hamurdan parça alarak tezgahın üzerinde kopardığınız hamurdan şerit yapıp simit şekli verin. Eğer hamur kırılmadan simit şekli alıyorsa kıvamı olmuş demektir daha fazla un ilave etmeyin çünkü daha  şekil verirken kırılmalarını istemeyiz öyle değil mi? Ayırdığımız yumurta akını çatal yardımı ile iyice çırpalım ve şekil verdiğimiz simitleri önce yumurta akına sonra arzuya göre susam ve -veya çörekotuna batırıp tepsimize yerleştirelim. Her zaman ki gibi öncede ısıtılmış 170 derece fırınımızda üzerileri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Kandil simidi ile ilgili bir iki tane nacizane tavsiyem var eğer mahlepiniz yoksa veya sevmiyorsanız tadını mahlep yerine içerisine belirttiğim gibi 1 çay bardağı çörekotu koyabilirsiniz.
İkinci seçeneğiniz ise eğer elinizin altında bol çörekotu ve susam yoksa o zaman yumurta akını hamura sarısını ise kandil simitlerinin üzerine sürüp çörekotu ve susam serpebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...