MISIR GEVREKLİ KURABİYE MALZEMELERİ : 125 gr, tereyağı (isteğe bağlı margarinde olur)
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 (yarım kg) mısır nişastası
1 pk vanilin
SOSU İÇİN: 250 fındık kreması istediğiniz marka
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
yeterince mısır gevreği
MISIR GEVREKLİ KURABİYE YAPIMI: Oda ısısındaki tereğağını yoğurma kabımıza alıyoruz ve içerisine 2 adet yumurtayı ilave edip biraz elimizle mıncıklıyoruz vanilin ve yarım kilo mısır nişastasını ilave edip iyice yoğuruyoruz. Biraz sert bir hamur oluyor ama tam yarım kilo nişastıyı alıyor o yüzden telaşlanmayın. Sıkı bir hamur elde ediyoruz ve küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alarak iyice yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsimize sıralıyoruz ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar kurabiyelerin üzeri çatlayıncaya kadar pişiriyoruz. Hamur nişastadan ibaret olduğu için beyaz bir kurabiye elde etmemiz gerekir o yüzden eğer sizin fırınınız daha hızlı pişiriyorsa dikkat etmelisiniz hamur kızarmamalı. Fırından çıkan kurabiyeleri iyice soğutuyoruz emin olunca fındık kremamızı ısıya dayanıkla bir kaba alıp içerisine sıvıyağı ilave edip benmari usulu eritmeye başlıyoruz ( altında su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtulan diğer bir kap. Kap suyu değmemeli) Krema erirken mısır gevreklerini robotta biraz çekerek daha küçük hale getiriyoruz robotunuz yoksa gevrekleri bir poşete alın ve üzerinden merdane ile geçerek onları ezerek küçültün.
İyice soğumuş olan kurabiyeleri çatal ve kaşık yardımıyla erimiş çikolataya ve ardındanda mısır gevreğine buluyoruz ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye veya büyük bir tabağa yerleştiriyoruz ki çikolatalar iyice kurusun ardından servise hazır. Eğer kurabiyeyi bir gün önce yapacaksanız çikolata kaplaması iyice kuruduktan sonra hava almayan ağzı kapaklı bir saklama kabına almanızı tavsiye ederim çünkü mısır gevrekleri çıtırlığını yitirebilir. Hatta son bir dip not vereyim isterseniz kurabiyeleri 1 hafta önce bile yapıp hazırlayabilirsiniz tek şart yine kurabiyeleri saklama kabında hava almayacak bir şekilde muhafaza etmeniz. UMARIM BEĞENİRSİNİZ AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder