18 Ekim 2012 Perşembe

Sebzeli Lazanya



Lazanya yapraklar, Ispanak, havuc, sogan, mantar, besamel sos, kasar peynir rendesi, un, sut


Yapılışı


Soğanları yağda biraz pembeleştirin ardından rendelenmiş havucu katın ve doğranmış mantarları ilave edip kavurun.Mantarlar suyunu salıp pişmeye yüz tutunca içerisine doğranmış ıspanak yapraklarını katıp birazda öyle pişirin tuzunu karabiberini ekleyip ocaktan alın. Beşamel sosu hazırlamak için teflon tavaya biraz sıvı yağ koyup (2 yemek kaşığı kadar) içerisine 5-6 yemek kaşığı un koyup kavurun. Unun kokusu çıkmaya başlayınca içerisine soğuk süt koyup kıvam alması için pişirin( Sos katılaştıkça içerisine süt katmaya devam edebilirsiniz) tuz,karabiber veya varsa muskat rendesi dökün.Göz göz olunca ocaktan alın ve fazla koyu olmayan (yani Sahlep'ten biraz daha koyu) bir sos elde edin ve kabuk tutmaması için ara sıra karıştırın.
Lazanyaları sıra sıra fırın kabına yerleştirin ve sırasıyla sebzeli harç ve beşamel sos dökerek 2nci sıraya geçin.Böylece istediniz kadar sıra çıkabilirsiniz ne kadar kalın olmasını istiyorsanız. En son kata harç koymadan beşamel sos ve üzerine kaşar rendesi dökerek 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Not: Burada en önemli şey lazanyalardır bazı markaların lazanyaları önceden haşlanması gerek o zaman hafif yumuşayıncaya kadar kaynatın - ama bazı markaların lazanyaları ince dir ve haşlamaya gelmez o zaman hiçbir işlem yapmadan direkt fırın kabına yerleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...