22 Ekim 2012 Pazartesi


RULO PATATES SALATASI

Canım dün söyle hafif birseyler çekti ve uzun zamandır yapmadığım bir salata vardı onu yapayım dedim. Hazır elimdede ev yapımı kornison tursumda varken ugrasmam gerekmedi.
Ben çok begendim tarifini sanırım arkadasım Ayse'den almıstım hadi sizde deneyin.
Simdiden AFIYET OLSUN


RULO PATATES SALATASI MALZEMESI: 4-5 adet orta boy patates
                                        1 adet havuç
                                        7-8 adet kornison salatalık tursusu
                                        7-8 sap maydonoz
                                        limonsuyu - tuz - z.yagı
      
ÜZERI IÇIN SARMISAKLI YOGURT

YAPILISI : Öncellikle patatesleri haslıyoruz. Havucu rendeni küçük tarafıyla rendeliyoruz, kornisonları küçük küçük dogruyoruz. Haslanmıs patatesleri tuz, limonsuyu ve z.yagı ile tatlandırıyoruz ve hepsini yoguruyoruz. Tezgahımıza streç folyo serip ezilmis patateslerimizi üzerine yayıyoruz.



Sırasıyla üzerine rendelenmis havuç ve kornisonları yayıyoruz. (isterseniz malzemeyi çogaltabilirsiniz. taze sogan,bezelye vs. benim elimde o an sadece bunlar vardı)

  
Bir sonraki asamada streç yardımı ile patatesleri yuvarlayarak rulo sekline getirin. Ellerinizle iyice mıncıklayın patatesler iyice birbirine karıssın diye.





En son olarak kıyılmıs maydonozları tezgaha serpin ve rulo patatesi üzerine yuvarlayın böylelikle maydonozlar ile salatayı mantolamıs olacaksınız. Uzun bir kayık tabaga alıp dilimleyerek servis yapın. Tabi üzerine sarmısaklı yogurt dökmeyi unutmayın. Kolay ve lezzetli bu tarifi umarım begenirsiniz. Afiyet Olsun...


1 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyo gülaaayyy, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...