18 Ekim 2012 Perşembe

Cerezli Krokanli Kek



4 adet yumurta
1/2 su bardagi seker
1 su bardagi tahin/pekmez karisimi
2,5 su bardagi un
1 adet kabartmatozu
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı tereyağı

Krokan Yapımı İçin:
1 avuç ceviz
1 avuc antep fıstığı
1 avuç fındık
1 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı limonsuyu


Yapılışı


Yumurta ile şekeri çırpın içine tahin-pekmez,tereyağı ekleyerek tekrar çırpın son olarak elenmiş un kabartmatozu ve tarçını katar tekrar karıştırın (yoğun bir hamur olacağı için endişelenmeyin) 170 derece fırında 30-35 Dakika pişirin. Keki soğumaya bırakın.
Krokan yapımı için öncelikle elinizde bulunan kuruyemişleri önce teflon bir tavada hafifce kızartın daha sonra çift tabanlı çelik tencerede şeker ve suyu orta ateşte sürekli karıştırarak sarı bir renk alana kadar pişirin. Şeker kahverengi olmaya başlayınca içerisine 2 yemek kaşığı limonsuyunu ilave ederek ocaktan alın ve içerisine kuruyemişleri atarak karıştırıp soğumuş kekin üzerine dökün. (1. gün krokan çok sert olacaktır keserken zorlanabilirsiniz ama 2. gün daha rahat kesebilirsiniz zaten tahinli mamüller 2 gün daha lezzetli olur endişlenmeyin)

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...