ÇAY KURABIYESI MALZEMELERI: 180 gr. Tereyagı veya margarın
70 gr. pudra sekeri
yarım limon kabugu rendesi
yarım limon suyu
1 yumurta sarısı
1 çımdık tuz
aldıgı kadar un (orta yumusaklıkta bir hamur olacak)
Glazür çıkolata veya herhangi bir bitter çikolata
(eritmeye uygun)
pamuklu ip
ÇAY KURABIYESI YAPIMI : Tereyagı ve sekeri birlikte krema kıvamına gelene
kadar karıstırın. Sırasıyla yumurta sarısı, limonsuyu ve
limon kabugu rendesini ekleyin hepsini karıstırın en son
bir tutam tuz ve elenmis unu ekleyerek homojen bir
hamur elde edin. Hamuru 30 dakika buzdolabında
bekletin. Karton'dan bir çay poseti kalıbı çıkarın ve
merdane ile hamuru ikiye bölerek yarım cm
kalınlıgında hamuru açın ve kalıbınız ile sekilleri çıkarın
orta deligini açmak için pipet kullanın 170 derecede
üzerileri hafif kızarana kadar pisirin.
Pamuklu ip ile veya dantel ipi ile posetlerin iplerini
olusturun.Etiket için isterseniz bilgisayardan çıktı ala-
bilirsiniz.
Glazür ve çikolatayı benmari usulü eritin (içi su dolu
bir tencerenin içine kase otutturarak çikolatanın
eritilmesi islemi) soguyan kurabiyeleri çikolataya batırın
ve kurumaları için bir oklavaya veya yoksa bir çubuga
Super gorunuyorlar.... bende istiyorum:))
YanıtlaSilFunda'cım ne demek herzaman sen yurda dönde bak ben sana neler yapacağım
Sil