25 Şubat 2015 Çarşamba

TAHİNLİ KURABİYE




Tahinli kurabiyede en çok sevdiğim şey kaldıkca daha lezzetli olması. Tahini iyice içine çeken kurabiye ertesi günlerde dahada yenesi oluyor. O yüzdendir ki misafir gelmeden 1 gün önce rahatlıkla hazırlanabilir. Zaten misafir gelecekse yapılacak o kadar çok iş vardır ki bari kurabiye aradan çıkar :)))





TAHİNLİ KURABİYE MALZEMESİ :  1 su bardağı toz şeker
                                                                   1 su bardağı sıvıyağ
                                                                   1 su bardağı tahin
                                                                   1.5 su bardağı iri dövülmüş ceviz (ceviz yoksa sorun değil)
                                                                   alabildiği kadar un




TAHİNLİ KURABİYE YAPILIŞI : Tüm sıvı malzemeleri bir karıştırma kabına alarak iyice karıştırıp içerisine unu azar azar ekliyoruz. Her zaman dediğimi gibi markalarından dolayı un kalitesi değişeceği için tam un ölçüsü veremiyorum o yüzden kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde un ilave etmeyi durdurun ve varsa cevizinizi ilave ederek yine ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt seilmiş tepsinize sıralayın ve 170 derece herzaman ki gibi önceden ısıtılmış fırında üzerileri hafif kızarıncaya kadar pişirin. AFİYET OLSUN
                                                                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...