27 Mart 2015 Cuma

İÇLİ KÖFTE




Buda benim içli köftem. Bakalım beğenecekmisiniz  Yapılışı kolay o yüzden tercih ettim orjinali gibi olmasada tadı gayet güzel emin olabilirsiniz. En zor yanı harcını incecik açmakta ama bir kaç denemeden sonra inanın hiç de zor değil.





İÇLİ KÖFTE MALZEMELERİ : 1 su bardağı ince bulgur
                                                       yarım su bardağı irmik
                                                       1 yemek kaşığı salça
                                                       1 yemek kaşığı biber salçası
                                                       1 yumurta
                                                       yeterince tuz (biber salçasındaki tuzu hesap ederek ekleyin tuzu)
                                                       1 avuç un


İÇ HARÇ İÇİN MALZEME :  200 gr  yağlı kıyma
                                                   2 orta boy soğan
                                                   1 su bardağı ceviz içi
                                                   yarım yemek kaşığı salça
                                                   tuz - karabiber



İÇLİ KÖFTE YAPILIŞI : Bulgur,irmik ve tuzu ılık su ile iyice yoğurun yaklaşık 2 su bardağı su kullandım ama siz yinede 1 bardaktan sonra azar azar ilave edin ardından salçaları ekleyin ve yoğurun ve son olarak un ve yumurtayı ilave ederek iyice yoğurun 2.ci bardak suyu bu aşamada kullanmanız daha doğru olacak. Harcı iyice yoğurun ve bulgurların şiştiğini ve harçla bütünleştiğini görene kadar devam edin su eklemeye. Yoğurduğunuz malzemeyi buzdolabına üzerini streç film kapatarak bekletin bu arada iç harcınızı hazırlayın. 1 yemek kaşığı sıvıyağda soğanlarınızı kavurun ve kıymayı ilave ederek iyice karıştırın ve pişirin tuz ve karabiberi ilave edin ocaktan alın. Soğuyan harca dövulmüş cevizleri ekleyin ve bunlarıda soğutun hatta isterseniz iç harcı bir gün önce hazırlayıp derin dondurucuda bekletin böylece daha kolay doldurabilirsiniz yuvaların içine. İyice homjen olan dış harcı buzdolabından çıkarın ve cevizden biraz büyük parçalar alarak ve sürekli elinizi ıslatarak içlerini oymaya başlayın, eğer yırtılırsa biraz daha harç ekleyerek yama yapabilirsiniz. Yuva gibi oyduğunuz içli köftelerin içine daha önce hazırladığınız iç malzemeden koyarak mekik gibi kapatmaya başlayın ve bu işlemler sırasında elinizi sürekli su ile ıslatın. Eğer dondurucuya koymak üzere hazırladıysanız iç kıymanız çözülmeden hızlı hareket ederek tekrar donduruca koyun ve gerektiğinde çıkarıp bol sıvıyağda nar gibi kızarıncaya kadar kızartın. (Üzgünüm ama bu bol sıvıyağ istiyor :))
AFİYET OLSUN

                                          


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...