6 Şubat 2015 Cuma

FISTIKLI KOKOS KURABİYE



İşlerimin yoğunluğu sebebiyle uzuuuuunnnnnn zamandır sizlere yeni tarif yazamadım. Bugün sizlere fıstıklı kokos kurabiyemin tarifini vermek istiyorum. Dışı hafif kıtır içi ise yumuşacık bir kurabiye. (tarifi Butik Pastacılık kitabından aldım ve herzaman ki gibi biraz değiştirerek sizlere sunuyorum, Afiyet olsun





FISTIKLI KOKOS KURABİYE İÇİN MALZEMELER:         3 adet yumurta akı
                                                                                                     1 su bardağı toz şeker
                                                                                                     1 su bardağı toz antep fıstığı
                                                                                                     2.5 su bardağı hindistan cevizi rendesi
                                                                                                     2 yemek kaşığı pudra şekeri




FISTIKLI KOKOS KURABİYENİN YAPILIŞI:  Yumurta akları ile toz şekeri kar haline gelinceye kadar mikserin en yüksek devirinde çırpıyoruz. Hindistan cevizi ve toz fıstığı ilave ederek bir spatula yardımı ile iyice homojen olana kadar karıştırıp üzerini streç folio ile kaplayıp buzdolabında yaklaşık 1-2  saat dinlendirip soğutuyoruz. Fırınımızı 170 derecede ısınırken biz de harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak fazla bastırmadan pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize sıralıyoruz. Tepsimizi fırına yerleştirip sadece 10 ila 12 dakika fırınlıyoruz.Kurabiyelerimizi
çok fazla fırında tutup kurutmuyoruz çünkü içinin yumuşacık olabilmesi için fazla kurutmamak gerekir.
Bugünlük benden bu kadar. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...