17 Ekim 2014 Cuma

MÜRDÜM ERİKLİ TART



Mürdüm eriği bitmeden sizlere beğeneceğiniz bir tart hazırlamak istedim, umarim beğenirsiniz. Fazla sözü uzatmadan hemen tarife geceyim.




TART HAMURU İCİN MALZEMELER :   125 gr margarin veya tereyagi
                                                                          2 su bardagi un
                                                                          1 adet yumurta
                                                                          1 adet limonun kabugu rendesi
                                                                          1 buçuk yemek kasiği toz seker
                                                                          Yarim çay kasigi tuz




TART KREMASİ MALZEMELERİ :   2 buçuk su bardagi süt
                                                                 2 yumurta
                                                                 3 yemek kaşigi un
                                                                 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
                                                                 1 vanilin
                                                                 50 gr tereyağı


MÜRDÜM ERİK SOSU İÇİN :     300 gr mürdüm eriği
                                                          2 yemek kasigi şeker
                                                          Yarim limon suyu
                                                          1 çay kasigi tarcin
                                                          1 çay bardagi su

TART TABANİNİ HAZİRLAMAK İÇİN TÜM MALZEMELERİ VARSA BİR MUTFAK ROBOTUNA ALİYORUZ ( YOKSA CABUCAK YOGURUP  BUZDOLABİNDA 30 DAKİKA DİNLENDİRİYORUZ ).MALZEMELER İYİCE KARİSİP HAMUR HOMOJEN BİR HAL ALİNCA HAMURU ROBOTAN ALİP DİNLENMEK ÜZERE BUZDOLABİNDA BİR KAÇ DAKİKA DİNLENDİRDİKTEN SONRA TART KALİBİMİZİN BUYUKLUGU KADAR HAMURU ACİP KALİBA YERLEŞTİRİYORUZ. HAMURU CABUK İSLEMEK GEREKİR ÇÜNKÜ TART HAMURU ÇOK FAZLA YOĞURULUP ELLENİRSE HAMUR YAGLANACAK VE DAHA FAZLA UN ALACAKTİR O ZAMANDA HAMURUMUZ SERTLESECEKTİR. HAMURUMUZU CATAL İLE BİR KAC YERİNDEN DELİYORUZ VE PİSERKEN KABARMASİN DİYE KLASİK BİR YONTEM OLAN UZERİNE NOHUT KOYUP AGİRLİK YAPİYORUZ. (AMA TABİKİ ÖNCE HAMURUN UZERİNE YAĞLI KAGİT SERİYORUZ ) 170 DERECE ÖNCEDEN İSİTİLMİS FİRİNDA TARTİN KENARLARİ KİZARMAYA BASLAYİNCA ÜZERİNDEKİ YAGLİ KAGİDİ VE NOHUTLARİ ALARAK HAMURUN ORTASİDA HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRMEYE DEVAM EDİYORUZ. TART PİSERKEN KREMA İÇİN SÜTÜ TENCEREYE ALİYORUZ. SÜT PİŞERKEN BAŞKA BİR KAPTA ÖNCE YUMURTA VE ŞEKERİ CİRPİYORUZ ARDİNDAN UNU EKLEYİP CİRPMAYA DEVAM EDİYORUZ. SÜT KAYNAMAYA BASLAYİNCA SÜTTEN BİR KAC KASİK ALİP YUMURTALİ KARİSİMA DÖKÜP KARİSTİRİYORUZ. KARİSİMİ KAYNAYAN SÜTE YAVAS YAVAS EKLEYEREK KARİSTİRA KARİSTİRA PİSİRİYORUZ. BİR KAC DAKİKA DAHA PİSİRDİKTEN SONRA VANİLİN VE TEREYAGİNİDA EKLEYEREK İYİCE CİRPİYORUZ. PÜTÜRSÜZ BİR KİVAMA GELİNCE ÜZERİNE STREJ FİLM İLE KAPATARAK  SOĞUMAYA BİRAKİYORUZ. ŞİMDİ ERİK SOSUNU HAZİRLAMAK İÇİN ERİKLERİ YİKAYİP ÇEKİRDEKLERİNİ ALİP DORDE BOLUYORUZ. TEFLON BİR TAVAYA ERİK VE DİGER TUM MALZEMELERİ TARÇIN HARİÇ KOYUP UZERİNE BİR ÇAY BARDAĞI SU EKLEYEREK KİSİK ATESTE ERİKLER PİSENE KADAR PİSİRİYORUZ. SON OLARAK TARCİNİ EKLEYİP SOĞUMAYA BİRAKİYORUZ. TÜM HAZİRLADİGİMİZ MALZEMELER SOGUDUKTAN SONRA HEPSİNİ BİRLEŞTİRMEK İÇİN TART HAMURUNUN ÜZERİNE KREMAMİZİ YAYİYORUZ VE SON OLARAK ERİK SOSUNU KREMANİN ÜSTÜNE DÖKÜP 1 SAAT KADAR BUZDOLABINDA DİNLENDİRMEYE BİRAKİYORUZ. SERVİSE HAZİR AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...