28 Mart 2013 Perşembe

VİŞNELİ CHEESECAKE




Herkes yapmış birde ben yapayım dedim şu meşhur cheesecake. Namı diğer peynirli kek. Tarifim biraz oradan biraz buradan birazda kendimden bişeyler kattım tabiki. Sanırım bu bir hastalığa dönüşüyor illa ki kendinden bişeyler katmak :))  Amma sonuçta harika bir cheesecake oldu bence en önemlisi bu. Hatta son dilimi kim istiyor bak yemeyecekseniz ben yerim ha diye birbirimize hafif tehditlerde bile bulunduk. Tarifini isteyen varsa buyursun hemen yazıyorum ve fakat hiç yorum gelmiyor sizlerden emin olamıyorum acaba ben kendi kendime mi beğeniyorum bu yaptıklarımı diye :(
o yüzden deneyip bana yorum yazarsanız çok mutlu olacağım. Hadi bakalım şimdilik hoşçakalın.


TABANI İÇİN :      2 adet yulaflı burçak bisküvi
                                5-6 adet ince çekilmiş ceviz
                                50 gr. tereyağı


İÇ HARÇ İÇİN:   400 gr labne peyniri
                              yarım su bardağı krema
                             yarım su bardağı toz şeker
                             2 adet yumurta
                             2 adet limon kabuğu rendesi
                             1 yemek kaşığı limon suyu
                             1 paket vanilin
                             1 su bardağı taze vişne

ÜZERİ İÇİN  :  2 su bardağı vişne suyu
                          1 yemek kasığı tepeleme nişasta
                          2-3 tatlı kaşığı toz şeker



CHEESECAKE YAPIMI: Önce kelepçeli tabanımızın altını yağlı kağıt ile kaplıyoruz.( Bu arada verdiğim ölçü 24-26 cm çapındaki bir kelepçeli  kalıp içindir) yulaflı bisküvilerimizi robottan geçirip un haline getiriyoruz, cevizlerimizide un haline gelene kadar rondodan geçirip bisküvilere ilave ediyoruz. Erittiğimiz tereyağını ilave edip tüm malzemeyi iyice yoğurup kalıbımızın tabanına yayıyoruz. Bir bardak yardımı ile iyice bastırıp taban hamurunu sıkıştırıyoruz. Kalıbımızı derin dondurucuda 30 dakika buzdolabında 1 saat dinlendirip soğutuyoruz. İç harcini hazırlamak için önce  karıştırma kabına labne peyniri, krema ve toz şekeri ilave edip mikser ile karıştırıyoruz.Teker teker yumurtaları ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Sırasıyla limon suyu - limon kabuğu ve vanilini ilave edip hepsini son kez karıştırıp kalıbımızdaki tabanın üzerine döküyoruz. Taze meyvelerimizide içerisine dağıtarak önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz ve fırının kapağını mümkünse hiç açmıyoruz. Eğer fırınınız malum tüm fırınlar gibi bir tarafını daha çok pişiriyor ise son10-15 dakika kala kalıbınızı döndürebilirsiniz. Üzeri hafif kızarınca fırınınızı kapatın AMA içinden çıkarmayın ve ılınıncaya kadar fırının kapağını kapalı bir şekilde bırakın. Cheesecake'iniz ılınmaya başladığında üzerinin vişne jölesini hazırlamaya başlayın zira her ikiside ılık olmalı hem jöleniz hemde kekiniz. Teflon bir sütlük veya sosluka 2 su bardağı vişne suyunuzu dökün, içerisine 2-3 tatlı kaşığı toz şeker ve tepeleme nişastayı dökün iyice karıştırın hepsi homojen oluncaya kadar karıştırın ve son olarak ocağınızın altını açın bir taşım kaynatın göz göz kaynayınca ocaktan alın ve sürekli karıştırarak ılık bir kıvama getirin ve son olarak cheesecake'inizin üzerin dökün. İyice soğuduktan sonra buzdolabında en az 7-8 saat soğutun veya akşamdan dolaba koyup ertesi gün servise hazır edebilirsiniz. Cheesecake kaldıkça daha da lezzetlenen bir tatlı çeşidi çünkü tüm aroması birbirine geçtikçe güzelleşiyor o yüzden yemek için acele etmeyin, etmeyin ki tüm lezzetleri ayrı ayrı damağınızda hissedin.  AFİYET OLSUN









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...