13 Mart 2013 Çarşamba

BAYAT EKMEK LAVAŞI



Ne zamandır aklıma takılıp durmuştu bu tarif adana yöresinde sıkma'da deniyor. Bayat ekmek ile yapılan basit bir lavaş hem kalan bayat ekmeklerimiz de değerlenmiş oluyor. Çocuklarınız çok sevecek okuldan gelince veya akşam çayının yanına çabucak yapabileceğiniz ve  yapımı da gayet basit lezzetli mi lezzetli. iç harcını istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Ben kavrulmuş soğan-beyaz peynir ve maydanoz ile yaptım siz isterseniz patates veya aklınıza gelen sevdiğiniz başka bir şey de kullanabilirsiniz. Yanınada domates ve yeşillik harika bir çay menüsü şimdi buyrun tarifi.



BAYAT EKMEK LAVAŞI MALZEMESİ:  3 dilim bayat ekmek
                                                                         Yarım kilo un
                                                                         tuz + yeterince su


                           İÇ HARÇ MALZEMESİ: 1 adet orta boy soğan
                                                                      250 gr beyaz peynir
                                                                      maydanoz
                                                                      isteğe göre pulbiber

BAYAT EKMEK LAVAŞI YAPIMI:  Bayat ekmekleri önce suda ıslatıyoruz. Kenarlarını katmadan içlerini sıkıp yoğurma kabına alıyoruz içerisine 1 çay kaşığı tuz ekleyip unun bir kısmını ayırıp (lavaşları açmak için kullanacağız) kalanını kaba boşaltıp su ile pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğuruyoruz. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp unlanmış tezgaha koyuyoruz. Bu arada soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz, kavrulan soğanlar soğuyunca içerisine beyaz peynir -maydanoz ve pulbiberi  ilave edip iyice karıştırıyoruz. Hamurlarımızı büyük teflon tava büyüklüğünde ince olacak şekilde açıp tavayı hafif yağlayıp orta ateşte altı üstü aynı şekilde kızarana kadar çevire çevire kızartıyoruz. Sıcak sıcak içerisine harçtan koyup servis ediyoruz. AFİYET OLSUN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...