13 Mart 2013 Çarşamba
BAYAT EKMEK LAVAŞI
Ne zamandır aklıma takılıp durmuştu bu tarif adana yöresinde sıkma'da deniyor. Bayat ekmek ile yapılan basit bir lavaş hem kalan bayat ekmeklerimiz de değerlenmiş oluyor. Çocuklarınız çok sevecek okuldan gelince veya akşam çayının yanına çabucak yapabileceğiniz ve yapımı da gayet basit lezzetli mi lezzetli. iç harcını istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Ben kavrulmuş soğan-beyaz peynir ve maydanoz ile yaptım siz isterseniz patates veya aklınıza gelen sevdiğiniz başka bir şey de kullanabilirsiniz. Yanınada domates ve yeşillik harika bir çay menüsü şimdi buyrun tarifi.
BAYAT EKMEK LAVAŞI MALZEMESİ: 3 dilim bayat ekmek
Yarım kilo un
tuz + yeterince su
İÇ HARÇ MALZEMESİ: 1 adet orta boy soğan
250 gr beyaz peynir
maydanoz
isteğe göre pulbiber
BAYAT EKMEK LAVAŞI YAPIMI: Bayat ekmekleri önce suda ıslatıyoruz. Kenarlarını katmadan içlerini sıkıp yoğurma kabına alıyoruz içerisine 1 çay kaşığı tuz ekleyip unun bir kısmını ayırıp (lavaşları açmak için kullanacağız) kalanını kaba boşaltıp su ile pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğuruyoruz. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp unlanmış tezgaha koyuyoruz. Bu arada soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz, kavrulan soğanlar soğuyunca içerisine beyaz peynir -maydanoz ve pulbiberi ilave edip iyice karıştırıyoruz. Hamurlarımızı büyük teflon tava büyüklüğünde ince olacak şekilde açıp tavayı hafif yağlayıp orta ateşte altı üstü aynı şekilde kızarana kadar çevire çevire kızartıyoruz. Sıcak sıcak içerisine harçtan koyup servis ediyoruz. AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder