10 Mart 2013 Pazar

CEVİZLİ KURABİYE



CEVİZLİ KURABİYE



Şöyle pazar günü akşam çayının yanında yiyebileceğiniz güzel bir tarif. Ben DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR  GÜNÜ'nde arkadaşlarıma yaptım. Sadece ceviz ile yapabileceğiniz gibi benim gibi evde  kurumuş 5-6 tane artık taşlaşmış incirim vardı, onları güzelce rondodan geçirdim ( e devir ekonomi devri dimi ama herşeyi değerlendirmek gerekir) unufak olan incirlerin içerisine ceviz ilave ettim çokta lezzetli oldu birazda tarçın ilave ettim bu üçlü muazzam oluyor ceviz-incir-tarçın hımmmm. Ama ben size sadece cevizlinin tarifini vereceğim siz isterseniz incir ilave edin sadece yapmanız gereken eğer seviyorsanız biraz tarçın ilave etmek:))




HAMUR  MALZEMELERİ: 250 gr margarin veya tereyağı (oda ısısı)
                                                1 su bardağı şeker
                                                yarım su bardağı yoğurt
                                                1 kabartmatozu
                                                1 vanilin
                                                yeterince un (kulak memesi kıvamı)


               İÇ HARCI İÇİN :   2 su bardağı dövülmüş ceviz
                                              yarım su bardağı şeker
                                              2 yemek kaşığı bal
                                              3 yemek kaşığı süt
           SÜSLEMEK İÇİN :   Pudra şekeri                  



KURABİYE YAPILISI:  Margarin ve şekeri iyice birbirine yedirin ve yoğurdu ilave edin. Kabartmatozu, vanilin ve un ilave ederek elinize yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamur fazla sert
olmasın çünkü açma işleminde kullanacağınız un daha sonraki evrelerde hamurunuzun sertleşmesine yol açacaktır. Diğer taraftan iç harcı hazırlayın. Dilerseniz harcın içine konan şekeri koymayabilirsiniz, malum üzerinede pudra şekeri geleceği için fazla tatlı sevmeyenler için çok tatlı olabilir.
Yoğurduğunuz hamuru 2 eşit parçaya bölün ve  unlanmış tezgaha alıp merdane ile 0.5 mm kalınlığında
açın ve ağzı geniş bir fincan veya bardak ile yuvarlaklar elde edin. Yuvarlakların içerisine iç harçtan koyarak rulo haline getirin ve yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar tekrarlayın. Yaklaşık 35-40 tane kurabiye elde edeceksiniz. Daha önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serperek misafirlerinize sunmaya hazır hale getirin. AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...