3 Mart 2013 Pazar
KAYMAKLI AYVA TATLISI
KAYMAKLI AYVA TATLISI
Çok özel konuklarım için bugün kaymaklı ayva tatlısı yaptım. Eminim aranızda ayva tatlısını çok sevenler vardır tıpkı benim gibi. Özellikle az şekerli yapıyorum ayva tatlısını böyle insanın içini bayacak kadar yoğun şekerli sevmiyorum. Misafirlerim çok beğendi bakalım sizlerdende deneyip güzel geri dönüşümler gelecek mi?
MALZEME LİSTESİ: 5 orta boy ayva (hepsinin aynı boyda olmasına özen gösterin)
4-5 adet karanfil
2 adet kabuk tarçın
6 yemek kaşığı şeker
yeterince ceviz
5-6 adet ayva çekirdeği
arzuya göre yarım çay kaşığı gıda boyası
yarım limon
Üzeri için kaymak
YAPILIŞI: Ayvaları soyup ortadan kesiyoruz. İçlerini oyarak ortasında bir çukur oluşturuyoruz, ayvaların alt kısımlarından biraz keserek altlarını düzleştiriyoruz, böylece ayvalarımızın sallanmalarını engeleyeceğiz. Çukurların içerisine iri dövülmüş ceviz koyarak ayvaları tepsimize -tenceremize veya cam pişirme kabımıza alıyoruz. Kabımızın içerisine çubuk tarçın, karanfil,ve gıda boyası ve ayvaların yarısına gelecek kadar su ekliyoruz. Orta ateşte veya fırında üzerini kapatarak ayvalar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Bir bıçak yardımı ile kontrol edin eğer ayvalar yumuşamış ise her bir ayvanın üzerine bir yemek kaşığı toz şeker ilave ederek 10-15 dakika daha pişirin. Sık sık kontrol ederek şekerlerin eridiğine emin olun. Şeker erimemiş ise tatlının sosundan alıp üzerine gezdirin 5 dakika daha pişirerek ocaktan alın. Tatlı soğuduktan sonra arzuya göre üzerine 1 tatlı kaşığı kaymak ilave edin. AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder