23 Nisan 2015 Perşembe

KARNIBAHARLI BUĞDAY SALATASI






Sizlere çok bereketli bir salata hazırladım. Ben karnıbahar ekledim siz istediğinizi ilave edebilirsiniz. Yapımı gayet kolay ve pratik üstelik haşladığınız buğdayları derin dondurucuda saklayabilirsiniz böylece her an elinizin altında hazır olacaktı geriyede sadece içine evde bulduğunuz tüm malzemeleri ilave etmek kalıyor. 





KARNIBAHARLI BUĞDAY SALATASI MALZEMELERİ: 2 su bardağı haşlanmış buğday                                                                                                                                                
                                                                                                      1 büyük kase az haşlanmış karnıbahar
                                                                                                      1 demet dereotu
                                                                                                      1 kase küp kesilmiş kornişon turşu
                                                                                                      7-8 adet taze soğan
                                                                                                      1 su bardağı nar taneleri
                                                                                                      1 limonun suyu
                                                                                                      haşlanmış mısır taneleri
                                                                                                      zeytinyağı - tuz - sumak
                  


KARNIBAHARLI BUĞDAY SALATASI YAPILIŞI : Öncellikle haşlanacak tüm malzemeleri haşlayalım. Daha öncede belirttiğim gibi buğdayı haşlayıp dondurucuya koyabilirsiniz hep hazır elinizin altında olacaktır. Neyse haşlanmış buğdayı, az haşlanmış karnıbaharı ve diğer tüm malzemeleri  tabi doğranacaklar doğranmış bir şekilde genişce bir kaseye alıyoruz ve hepsini harmanlıyoruz. Kornışon turşunun tuzunuda hesaba katarak tuz + zeytinyağı ve isteğe bağlı olarak birazda sumak ilave ederek tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Son olarak görsellik versin diye nar tanelerini salatanın ortasına koyup servise hazırlıyoruz. AFİYET OLSUN
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...