12 Temmuz 2014 Cumartesi

KALBURABASTI TATLISI




Bugün size kolay ve hızlı yapılabilecek bir tarif vereceğim. Kalburabastı tatlısı son zamanlarda yediğim ev yapımı en güzel tariflerden birisi. Tereyağının nefis tadı ve kokusu damağınızda yayılacak ve şerbetinin hafifliği sizi yerken sıkmayacak. Eh malum ramazan ayındayız insanın canı bolca tatlı çekiyor  ayrıca bayramda misafirlerinizede yapabileceğiniz kolay ve hızlı bir tarif. Afiyet olsun





      KALBURABASTI  MALZEMELERİ: 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
                                                                       2 çay bardağı sıvı yağ
                                                                       1 yumurta
                                                                       1 kabartmatozu
                                                                       su
                                                                       yeterince un
                                                                       1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

                                          ŞERBET İÇİN:   2 su bardağı toz şeker
                                                                      2 su bardağı su
                                                                      çeyrek limonun suyu



                KALBURABASTI  TARİFİ :   Eritilmiş tereyağı ve sıvıyağı bir karıştırma kabına alıyoruz ardından içerisine yağları ölçtüğümüz çay bardağının içerisine bir yumurtayı kırıp üzerine bardak dolana kadar su ilave edip karıştırma kabımıza döküyoruz. Kabartma tozunu ekliyoruz ve yavaş yavaş un ilave ederek hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Hamurun fazla sert olmaması için arada bir hamurumuzdan parça alarak düzgün şekil verilecek kıvamda mıdır diye kontrol ediyoruz çünkü sert bir hamur daha sonra şerbeti çekmez ve tatlınız çatala gelmez dağılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak açıyoruz ve içerisine iri dövülmüş ceviz parçaları yerleştirip mekik şekli verip tepsimize yerleştiriyoruz. 170 derece fırında hamurlarımızın üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada şerbetimizi kaynatmaya başlamamız gerek 2 su bardağı şeker ile 2 su bardağı suyu kaynatıyoruz. Şerbet kaynamaya başlayınca yaklaşık orta ateşte 10 dakika kaynatıyoruz ve  limonumuzu sıkıp 5 dakika daha kaynatıyoruz yani toplamda 15 dakika kaynatıyoruz, Hem tatlımızın hemde şerbetimizin ılık olması gerekiyor. Ilınan tatlımızın üzerine ılık şerbeti döküp akşamdan sabaha ve bir kaç saat tatlının şerbeti emesini bekliyoruz. Afiyet olsun      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...