12 Temmuz 2014 Cumartesi
KALBURABASTI TATLISI
Bugün size kolay ve hızlı yapılabilecek bir tarif vereceğim. Kalburabastı tatlısı son zamanlarda yediğim ev yapımı en güzel tariflerden birisi. Tereyağının nefis tadı ve kokusu damağınızda yayılacak ve şerbetinin hafifliği sizi yerken sıkmayacak. Eh malum ramazan ayındayız insanın canı bolca tatlı çekiyor ayrıca bayramda misafirlerinizede yapabileceğiniz kolay ve hızlı bir tarif. Afiyet olsun
KALBURABASTI MALZEMELERİ: 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 kabartmatozu
su
yeterince un
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
ŞERBET İÇİN: 2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
çeyrek limonun suyu
KALBURABASTI TARİFİ : Eritilmiş tereyağı ve sıvıyağı bir karıştırma kabına alıyoruz ardından içerisine yağları ölçtüğümüz çay bardağının içerisine bir yumurtayı kırıp üzerine bardak dolana kadar su ilave edip karıştırma kabımıza döküyoruz. Kabartma tozunu ekliyoruz ve yavaş yavaş un ilave ederek hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Hamurun fazla sert olmaması için arada bir hamurumuzdan parça alarak düzgün şekil verilecek kıvamda mıdır diye kontrol ediyoruz çünkü sert bir hamur daha sonra şerbeti çekmez ve tatlınız çatala gelmez dağılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak açıyoruz ve içerisine iri dövülmüş ceviz parçaları yerleştirip mekik şekli verip tepsimize yerleştiriyoruz. 170 derece fırında hamurlarımızın üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada şerbetimizi kaynatmaya başlamamız gerek 2 su bardağı şeker ile 2 su bardağı suyu kaynatıyoruz. Şerbet kaynamaya başlayınca yaklaşık orta ateşte 10 dakika kaynatıyoruz ve limonumuzu sıkıp 5 dakika daha kaynatıyoruz yani toplamda 15 dakika kaynatıyoruz, Hem tatlımızın hemde şerbetimizin ılık olması gerekiyor. Ilınan tatlımızın üzerine ılık şerbeti döküp akşamdan sabaha ve bir kaç saat tatlının şerbeti emesini bekliyoruz. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder