15 Ocak 2013 Salı

BAKLAVA YUFKASINDA ELMALI STRUDEL




Hazırlanması gayet basit bu tarifi YEMEKTEYIZ SEFLER YARISMASI'nda görmüstüm. Sık sık misafirlerime yaptıgım ve begenilen bir tarif sizlerle paylasmak istedim. 1 gün öncede hazırlayabileceginiz ama gününde pisirilmesi tavsiye edilen bir tatlı.


ELMALI STRUDEL MALZEMESI: 10 adet baklava yufkası
                                yufkaların aralarını yaglamak için tereyagı
                                4 adet elma
                                4 yemek kasıgı tozseker
                                1 çay kasıgı tarçın
                                1 su bardagı ince dövülmüs ceviz
                                pudra sekeri


ELMALI STRUDEL YAPILISI: Elmaları rendeleyip tavaya alıyoruz içerisine seker ilave edip (sekerini daha az veya daha çok koyabilirsiniz arzuya göre) suyu çekilinceye kadar pisiriyoruz. Soguyan elmaların içerisine tarçın ve cevizi ekleyip bir kenara alıyoruz. Yufkaları tek tek tereyagı ile yaglayıp üst üste koyuyoruz son katın üzerine elmalı harcımızı koyarak yufkaların eninden rulo seklinde sarın. Son olarak rulonun üzerinide yaglayın ve 2 parmak genisliginde keskin bir bıçak ile kesin ve önceden isitilmis 170 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pisirin. Soguduktan sonra üzerine bol pudra sekeri serperek servis edin. AFIYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...