21 Mayıs 2013 Salı

RENKLİ BEZE





Geçenlerde Amerikalıların meşhur Martha Stewart Show'unda izledim renkli bezelerin yapımını. Gerçi bende severim beze'yi ama bunlar daha çok hoşuma gitti renkli renkli sanki akide şekeri gibi. Malzemesi son derece az ve basit. Hatta ben şöyle yapıyorum bazı tarifler bilirsiniz sadece yumurta akı ile yapılır ya ben eğer börek veya poğaça yaparken ayırdığım yumurta aklarını, saklama kabına alarak derin dondurucuda donduruyorum mesela daha önce dondurduğum yumurta akının üzerine diğerini ilave edip donduruyorum. ( benim saklama kabım küçük 3 tane falan alıyor üstüste donduruyorum yani) Sonra canım koko veya beze çektimi onları çözdürüp oda ısısına getiriyorum böylelikle hem malzemem boşa gitmiyor hemde elimin altında hep hazırda bulunuyorlar. İsterseniz tarife geçeyim eğlenmeniz dileğiyle :)))





BEZE MALZEMELERİ :  3 adet yumurta akı
                                            1 su bardağı toz şeker
                                            1 vanilin
                                            1 çimdik tuz
                                            istediğiniz renk jel gıda boyası

BEZE YAPIMI :     Öncellikle ocağa bir benmari kurun (yani içi sıcak su dolu tencerenin üzerine oturacak büyüklükte bir cam karıştırma kabı yerleştirilmiş) Yumurta aklarını ve toz şekeri birlikte karıştırma kabına alarak yumurta akları ve şeker beyaz bir renk alana kadar karıştırın. Şekerin iyice eridiğine emin olun, bu arada ocağın altını fazla açmayın kaynayan su cam karıştırma kabınıza değmesin sadece buharı yeterli çünkü yumurta aklarının pişmemesi gerekir istediğimiz sadece şekerlerin erimesi. SÜREKLİ KARIŞTIRMAYI UNUTMAYIN bu aşamadan sonra kabınızı ocaktan alın ve içerisine tuz ve vanilini ekleyerek mikser yardımı ile yumurta aklarını ve şekeri yaklaşık 10-15 dakika yüksek devirde çırpın. Çırpıcıyı kontrol edin eğer harç sıvı ise karıştırmaya devam edin takii malzeme mikserin ucunu kaldırdığınızda ucundan dökülmüyorsa kıvamınız tutmuş demektir. Sıkma torbasına orta büyüklükteki yuvarlak ucu takın ve gıda boyasını sıkma torbasının iç duvarına çizgi halinde uçtan başlayarak torbanın ortasına kadar 2 eşit çizgi çizin ve harcınızı dikkatlice içerisine koyun ve son olarak tepsinize öbekler halinde veya nasıl isterseniz öyle şekiller olarak pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsinize sıkın. Daha önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 60-65 dakika pişirin. AFİYET OLSUN

10 Mayıs 2013 Cuma

ÇİKOLATALI KOKOS KURABİYE




Şimdi ben tam bir aydır sizlerle yeni bir şey paylaşmadım ya sanmayın ki boş oturdum ve yeni şeyler yapmadım çooook güzel şeyler yaptım hepsini bir bir sizlerle paylaşacağım. Galiba sadece bu aralar yazma ve anlatma modunda değildim sanırım hiç çekmedi beni bilgisayarın başına geçip yazı yazmak. (sanırım pek eşref saatimde değildim :))
Onun için ısınma turu için sizlere en sevdiğim ve seneleredir ne yapmaktan nede yemekten sıkıldığım çok basit ama lezzetli KOKOS kurabiyemi paylaşayım dedim. Hadi buyrun bakalım.




KOKOS KURABİYE MALZEMELERİ: 3 adet yumurta akı
                                                                    1 su bardağı toz şeker
                                                                   3 su bardağı hindistan cevizi rendesi
                                                                   1 su bardağı damla çikolata



KOKOS KURABİYE YAPIMI :     Yumurta aklarını çırpma tasına alıp iyice çırpıyoruz içerisine toz şekeri ekleyip biraz daha çırparak karışmalarını sağlıyoruz. Bu aşamadan sonra çırpıcıya ihtiyacımız kalmıyor karıştırma işlemine kaşık veya silikon spatula ile devam ediyoruz. 2 su bardağı hindistan cevizini ilave edip karıştırıyoruz ve 3.ncü bardak hindistan cevizini azar azar ilave ederek elde yuvarlanıp şekil verilecek kıvama gelene kadar eklemeye devam ediyoruz. Burada 3ncü bardak hindistan cevizinin şöyle bir önemi var oda hindistan cevizi rendeleri bazı markalara göre farklılık gösteriyor eğer ince rendelenmiş ise 3 bardak fazla gelebilir, iri tane ise 3 bardak yeterli oluyor tabi birde yumurtanın büyüklüğününde önemi var eğer büyük ise 3 bardaktan fazla alabilir orta boy yumurta için 3 bardak yeterli yani lafın kısası siz 3ncü bardağı denetleyerek dökün. Son olarak ister damla çikolatayı içerisine dökün isterseniz benim gibi benmaride eritip kurabiyeler piştikten sonra bir kenarlarını çikolataya batırıp pişirme kağıdı üzerine alıp soğutun arzunuza kalmış:)) Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri  150 derece önceden ısıtılmış fırında üzerileri pembeleşinceye kadar pişirin hepsi bu kadar AFİYET OLSUN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...