28 Eylül 2013 Cumartesi
PATLICAN SALATASI
Hani balık sevenler denizden babam çıksa yerim derler ya işte benim içinde patlıcan öyle bişey. Her türlüsünü yerim ve hatta çok severim. Kebabı, türlüsü, karnıyarığı, oturtması, salatası ve hatta reçeli harikadır. Aranızda reçelini yemiş olan varmıdır bilmem ama benim rahmetli halamın reçelinin ünü tüm akrabalar arasında dolaşır dururdu. Ama ben size bugün kayınvalidemden öğrendiğim patlıcan gömme salatasının tarifini vereceğim. Deneyip bana yorumlarınzı yazarsanız mutlu olacağım :))
PATLICAN SALATASI İÇİN MALZEME: 2 adet bostan patlıcan
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
yarım demet maydanoz
tuz , karabiber, kimyon
zeytinyağı
PATLICAN SALATASI YAPIMI : Bostan patlıcanlarımızı fırında yada közmatikte iyice közlüyoruz. Patlıcanları mümkün oldukça çabuk ve yüksek ateşte közlemeliyiz ki patlıcanların içi kararmasın. Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları kenara alıyoruz ve kuru soğanımızı yemeğe doğradığımız gibi küp küp kesiyoruz. Kabuğunu soyduğumuz domatesimizin (bunun için en uygun domates çanakkale domatesidir) içinin sulu kısmını alarak sadece kabuğa yakın kısmını tıpkı soğanımız gibi küp küp doğruyoruz. Yarım demet maydanozumuzu da ince ince kıyarak domates ve soğana ilave ediyoruz. Kenarda bekleyen patıcanları kesme tahtası üzerine alıp bıçak yardımı ile iyice satır kıyma yapar gibi kıyıp inceltiyoruz, içerisine yeterince tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek harca kalan tüm malzemeleri ilave edip kaşık yardımı ile iyice birbirine karışacak kadar karıştırıp son olarak zeytinyağını ilave edip servis tabağına alıyoruz. İsterseniz domates kabuğuna gül şekli vererek üzerini süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder